Organisatieadvies

Hoe haal ik meer uit mijn organisatie?

 

Als ondernemer of manager bent u doorgaans verantwoordelijk voor een veelheid aan taken: personeelszaken, beheer van de processen, oplossen van kleine en grote problemen, vaststellen van investeringen, strategische en tactische beslissingen.

 

Uiteenlopende taken die zeer verschillende vaardigheden vereisen. Bovendien bieden deze taken zich soms ongestructureerd en ongepland aan.

 

Procesverbetering

Het komt vaak voor dat ingesleten gewoontes (“zo doen we het altijd”) na een aantal jaar verre van efficiënt zijn. Een brainstorm sessie met alle betrokkenen uit het totale proces zal al een eerste winst opleveren.

 

De processen zijn voor ieder type bedrijf in kaart te brengen. Zowel voor dienstverlenende instanties, als productrealiserende bedrijven. In alle situaties is procesverbetering mogelijk.

 

Hierin kunnen wij u begeleiden. Onze adviseurs hebben veel kennis van uw specifieke branche en werken graag mee aan de beste oplossing voor uw organisatie. 

 

Audits

De meeste kwaliteitsnormen eisen dat u periodiek een interne audit uitvoert. U kunt een audit uitvoeren ter verbetering van de effectiviteit en efficiency van de processen, voor het vaststellen of en in hoeverre het managementsysteem nog aan de eisen van een norm voldoet.

 

 

Bureau M&o is specialist in het uitvoeren van interne audits.